Gyökéritató

Legyél te az első, aki értékeli ezt a terméket

Bruttó ár: 100 Ft
Gyökéritató egy új magyar fejlesztésű és gyártású szabadalmaztatott termék mely kialakításának köszönhetően megtartja a vizet és a levegőt a talajban, ezáltal megfelelő életkörülményeket teremt a növénynek és a talajban lakó mikrokörnyezetnek egyaránt.
Gyártó: Agrobio
Válassza ki a megfelelő terméket
Leírás

Gyökéritató egy új magyar fejlesztésű és gyártású szabadalmaztatott termék mely kialakításának köszönhetően megtartja a vizet és a levegőt a talajban, ezáltal megfelelő életkörülményeket teremt a növénynek és a talajban lakó mikrokörnyezetnek egyaránt.

 

A gyökéritató szerepe a gyökérkörnyezetben:

 

  • Ha a nyílásával felfelé áll a talajban, akkor az esővíz, öntözővíz egy része a cellában (csövecskék belsejében) "csapdába esik", mint egy tálka, úgy viselkedik. Ilyenkor a bennrekedt víz a cella falából tápanyagot old ki és a keletkezett oldat a cellán belül ott is marad.

alt

Maga a gyökéritató csövecske, mint egy táprúd, fokozatosan adja le magából a tápanyagot, de a táprúddal ellentétben, itt jóval kisebb a tápanyag "kimosódás" sebessége, azaz a műtrágyával ellentétben, hosszú távon fejti ki hatását a vízforgalomtól és a talajban lévő mikroorganizmusok (bacik, gombák) számától függően.

A gyökéritatóval ellátott gyökérkörnyezetben egy bacilusokkal teli "lakópark" létesül a talajélet számára.

A laza, levegős szerkezetben a növény és a mikroorganizmusok versengenek a tápanyagért. A növény gyökérzete behálózza ezt a "lakóparkot" és a bacilusok, gombák áldásos tevékenysége folytán a növények számára felvehető állapotba hozzák a nehezen felvehető makro és mikroelemeket.

 

  • Ha a nyílásával lefelé áll a talajban a cella, akkor levegőztet. A talajban, térállástól függetlenül, víz hatására tápanyag oldódik ki.

alt

A gyökéritató gyártástechnológiája teszi lehetővé, hogy fokozatos tápanyagleadás valósul meg. A cellák több éven keresztül biztosítják a morzsalékos, laza szerkezetet. A cellák gyártása során felhasznált természetes anyagok a talaj kilúgozódását hatásosan lassítják.

A gyökéritató alkalmazásával jóval kevesebb víz felhasználás érhető el. Amennyiben hosszabb időn keresztül elmarad a csapadék, a locsolás, akkor a gyökerek bizonyítottan a nedvesség irányába növekednek.

Szárazságkor a cellákban rekedt víz mentőöv a növények és a talajélet számára. A talaj egészének vízáteresztő képessége túlzott vízterhelés esetén megmarad.

Csak a cellák fogják vissza a vizet. Száraz talajban a növények gyökere nehezen fér hozzá a tápanyaghoz. Ha hozzá is jut, akkor azt a növény a gyökérzete növekedésére fordítja.

Túl nedves talajban, levegő hiányában, a növények nehezen táplálkoznak. Túl tömör, kötött talajban is levegőhiánnyal küszködik a növény, a víz nehezen talál járatokat magának.

Levegőtlen talajközegben a mikroorganizmusok élettere korlátozott és "átalakító" tevékenységük nem szolgálja a növényt.

Óriási jelentőséggel bír a talajoldat kémhatása. Egyes kivételektől eltekintve a tapasztalat azt bizonyítja, hogy a növények a tápelemeket akkor tudják felvenni, ha a gyökérkörnyezet pH értéke 6-6,5. Kísérleteink a pH ingadoztatását ígéretesebbnek találja.

 

altAdagolás:

 

palánták: 8-10dkg/tő

virághagyma: 3dkg/hagyma

facsemete: 40-60dkg/tő

örökzöld: 40dkg/tő

 

{youtube}3rwcFXKB40Q{/youtube}

Megtekintett termékek

Kiemelt termékek

Legújabb termékek

Népszerű termékek