Chili paprika


A chilipaprikák erősségének mérésére fejlesztették ki az SHU indexet mely a Scooville Head Unit angol kifejezés rövidítése. Ez egy olyan mérőszám, amely azt mutatja, hogy hányszorosára kellene cukros vízzel hígítani az egységnyi paprika kivonatot ahhoz, hogy már ne érezzük a csípős ízt. 

Bővebben: Chili paprika

Paradicsom

A paradicsom az egyik legformagazdagabb zöldségfajunk. A házi kerti termesztésnek legfőképpen az a célja, hogy lehetőleg júliustól szeptember végéig ellássuk a családot friss és befőzni való paradicsommal. Általában 2-3 fajtát érdemes termeszteni: igen korai, törpe paradicsomot (pl. Zömök), befőzésre alkalmas, nagy bogyójú fajtákat (pl. Kecskeméti Jubileum, Ace, Marmande), és támrendszer mellett, folyton növő hibrideket (pl. Lugas F1). Az utóbbi évek divatja a balkonon, cserépben, dézsában termeszthető törpe növésű paradicsomfajták (Balkonstar, Vilma). Az utóbbi évek divatja a balkonon, cserépben, dézsában termeszthető törpe növésű paradicsomfajták (Balkonstar, Vilma).

 

Bővebben: Paradicsom

Barenbrug fűmagok

A BARENBRUG cég 1904-ben Arnhemben, Hollandiában alakult. Küldetésük, hogy vezető nemzetközi gazdasági- és fűmagra specializálódott vetőmag társaság legyen. A kutatásra és fejlesztésre összpontosítanak, mely garantálja a kiváló minőségű termékeket.

 

 

Bővebben: Barenbrug fűmagok

Paprika

A paprikafajták csoportosítása:

  • felhasználás szerint: étkezési és fűszer,
  • növekedés szerint: folytonnövő és determinált,
  • termés alakja és színe szerint: fehér (tölteni való, TV), hegyes, kosszarvú, alma, paradicsom alakú (pritamin), kaliforniai (blocky), cseresznye, kápia, lamuyo (ejtsd: lámüjo). A kárpát-medence sajátossága a fehér színű, kúpos (Cecei típusú) fajtakör, de az utóbbi években elterjedtek más típusú paprika fajták is.

 

Bővebben: Paprika

További cikkeink...

Megtekintett termékek

Kiemelt termékek

Legújabb termékek

Népszerű termékek