Paprika

A paprikafajták csoportosítása:

  • felhasználás szerint: étkezési és fűszer,
  • növekedés szerint: folytonnövő és determinált,
  • termés alakja és színe szerint: fehér (tölteni való, TV), hegyes, kosszarvú, alma, paradicsom alakú (pritamin), kaliforniai (blocky), cseresznye, kápia, lamuyo (ejtsd: lámüjo). A kárpát-medence sajátossága a fehér színű, kúpos (Cecei típusú) fajtakör, de az utóbbi években elterjedtek más típusú paprika fajták is.

 

Bővebben: Paprika

Uborka

A bőséges fajtakínálatban a legáltalánosabb a terméshossz alapján való csoportosítás:


konzervuborka (berakó, fürtös típus): rövidebb 14 cm-nél
félhosszú, vagy saláta típusú: 14-30 cm
hosszú, vagy kígyó típusú: 30 cm fölötti.

 

Bővebben: Uborka

Megtekintett termékek

Kiemelt termékek

Legújabb termékek

Népszerű termékek