Legyél te az első, aki értékeli ezt a terméket

Bruttó ár: 380 Ft
Saját tömegének 500-szorosával egyenlő mennyiségű víz gyors felszívására képes, mellyel lágy „hidrogélt” alkot. Ezt a vizet magában tartja, de a növények számára felvehető módon.
Válassza ki a megfelelő terméket
Leírás

Hatóanyag tartalom: 88,0 % keményítő-g-poli-(2-propénamid-ko-2-propénsav) káliumsó

Szerforma: G - mikrogranulátum  

A talajok, termesztő közegek vízháztartásának javítására

  • szántóföldi és zöldség kultúrákban vetés, ültetés előtt, a talaj nedvességmegtartó képességétől függően 2,0-6,0 kg/ha mennyiségben (nagyobb nedvességmegtartó képességű talajok esetében), illetve 7,0-11,0 kg/ha mennyiségben (alacsony nedvességmegtartó képességű talajok esetében) kiszórva és 10-15 cm mélyen bedolgozva,
  • gyümölcsfélék, szőlő, díszfák, díszcserjék telepítéséhez 7,0-14,0 g/ültető gödör mennyiségben, a fele mennyiséget az ültető gödör aljába helyezve, fele mennyiséget a kiásott talajjal összekeverve és visszatöltve,
  • gyeptelepítésnél vetés előtt 0,5-1,0 kg/100 m2 mennyiségben kiszórva és 10-15 cm mélyen bedolgozva,
  • termesztő közegekhez 0,3-0,9 g/liter mennyiségben a közeghez hozzákeverve.

EGYÉB GYÁRTÓI AJÁNLÁS: A Zeba biológiailag lebomló, szabadalmi oltalom alatt álló, keményítő alapú szuperabszorbens polimer.

Saját tömegének 500-szorosával egyenlő mennyiségű víz gyors felszívására képes, mellyel lágy „hidrogélt” alkot. Ezt a vizet magában tartja, de a növények számára felvehető módon. A Zeba képes arra, hogy az adott tenyészidő folyamán ismételten újrahidratálódjon és dehidratálódjon, és a növények által igényelt ütemben bocsássa ki a raktározott nedvességet. A Zeba a gyökér- vagy magzóna közelében tartja a vizet és a tápanyagokat, ezáltal csökkenti a felvehető nedvesség és tápanyagok kilúgozódás okozta veszteségek kockázatát. Amikor a növény gyökérzetének szüksége van rá, a Zeba „hidrogél” felszabadítja az elraktározott nedvességet, és segít szabályozni a talajban a víz- és oxigénmozgást, amivel elősegíti az erőteljesebb gyökérfejlődést.

A Zeba csökkenteni a talajnedvességre visszavezethető stresszhatásokat, amitől egyenletesebb lesz az egész növényállomány.

Talajcserepesedés gátlása A csírázásnak és a növényállomány fejlődésének elősegítésére a Zeba-t a tömörítő kerék előtt közvetlenül a barázda tetejére kell kijuttatni 2,20-4,50 kg/ha adagban. Talajkeverék, tenyésztalaj, konténeres palántanevelés Minden liter talajhoz 0,30-0,90 g szert kell adni. A legtöbb növényfajhoz a szer normál adagban 0,60 g/liter talaj alkalmazandó.

Az alacsonyabb vízigényű vagy gyakran öntözött növényekhez kis adagban 0,30 g/liter talaj kell alkalmazni.

A nagyobb vízigényű vagy ritkább öntözést igénylő növényekhez nagy adagban 0,90 g/liter talaj kell alkalmazni.

A magas tőzegtartalmú vagy nagy vízmegtartó képességgel rendelkező talajkeverékhez alacsonyabb adagban kell hozzáadni.

Az alacsony vízmegtartó képességű, magas háncstartalmú táptalajokhoz magasabb adagban kell hozzáadni. Ültetés vagy a konténerek feltöltése előtt alaposan keverje össze a száraz Zeba-t és a száraz talajt. Zöldségpalánták A Zeba-t a palánták minden 5,0-20,0 liternyi beöntöző vizéhez minimálisan 6,00 g mennyiségben kell hozzáadni úgy, hogy a szert kiültetés előtt a gyökérzónába juttatjuk ki.

Gyepszőnyeg telepítése: A gyepszőnyeg lefektetése előtt szórja ki a Zeba-t 0,50-1,00 kg/100m2 adagban, hengerrel végezzen tömörítést, majd öntözze meg. Körülhatárolt száraz térségek és foltok feljavítása, tömörített területek Legalább 1,25 cm fogátmérőjű levegőztető kultivátorral levegőztesse át az érintett területet, szórja ki rá a Zeba-t 0,50-1,00 kg/100m2 adagban (a talajnak vagy gyepnek száraznak kell lennie), gereblyézze vagy boronálja bele a granulátumot a lyukakba, majd alaposan öntözze meg.

A hatékony kezelésehez az kell, hogy a Zeba 2,5-7,5 cm mélyen a talajfelszín és a fű alá, a talaj belsejébe kerüljön bele.

Megtekintett termékek

Kiemelt termékek

Legújabb termékek

Népszerű termékek